H6.nl

Boevenvangen.nl

Nieuwegein-Schennispleger laat kinderen schrikken

De politie heeft vandaag bewakingsbeelden vrijgegeven waarop een man te zien is die in november 2018 zijn geslachtsdeel aan drie jonge kinderen heeft laten zien. Dat gebeurde in een brandgang achter de woningen aan de Olsterveste in Nieuwegein.

update:
 De recherche heeft de verdachte op donderdag 24 januari gearresteerd en voor onderzoek ingesloten.

Dinsdagmiddag 13 november lopen drie kinderen door een steeg bij de Olsterveste in Nieuwegein, een jongen en meisje van 7 jaar en een meisje van 5. In de steeg worden ze aangesproken door een man. De kinderen zien dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek heeft. Dan doet de man hen een onzedelijk voorstel. De kinderen zeggen nee en rennen weg.

GETUIGE
Eenmaal thuis vertellen de kinderen wat er is gebeurd, waarop hun ouders de politie bellen. Als die arriveert is de man nergens meer te bekennen. Het blijkt dat een getuige hem heeft zien lopen. De schennispleger is de steeg uitgelopen aan de kant van de Banterveste. De omschrijving van de getuige komt geheel overeen met de beschrijving die de kinderen van de man hebben gegeven.

BEWAKINGSBEELD
Op bewakingsbeelden is te zien dat de man over de Olsterveste loopt. Opvallend is dat hij sleept met zijn rechterbeen. Het kan zijn dat hij dit altijd doet, maar het kan ook zijn dat hij destijds een blessure had die inmiddels weer over is.

h