H6.nl

Boevenvangen.nl

Vrouwen breken in en stelen sieraden

Drie vrouwen staan op een donderdag in november voor een gesloten deur van een appartementencomplex in Veenendaal. Ze weten – zonder sleutel – toch binnen te komen. Vervolgens breken ze in in één van de appartementen.

Zaaknummer: 2017348814
Datum delict: 16-11-2017
Plaats delict: Veenendaal

FLIPPEREN
De deur is best goed beveiligd, je kunt er alleen komen via de afgesloten parkeergarage en die is alleen te openen met een afstandsbediening of een sleutel die alleen bewoners hebben. Maar op de bewakingsbeelden is te zien hoe deze vrouwen dat doen. De middelste vrouw flippert namelijk met een pasje of iets dergelijks de deur open en dan lopen ze alledrie de hal binnen.

SIERADEN
Later die dag komt één van de bewoonsters tot de ontdekking dat haar slaapkamer overhoop is gehaald en dat haar sieraden en 1000 euro zijn verdwenen. Gezien de manier waarop de drie vrouwen het complex zijn binnengekomen, gaan de politie ervan uit dat zij deze inbraak hebben gepleegd.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1
heeft een blanke tot lichtgetinte huidskleur
heeft een gezet postuur
heeft donker haar
droeg een grote, grijze sjaal met zwart/witte banen
droeg een zwarte broek
droeg grijze, halfhoge laarzen
had een lichtblauwe schoudertas bij zich

Verdachte 2
is de kleinste van de drie
heeft een blanke tot lichtgetinte huidskleur
heeft een normaal postuur
heeft donkerblond geblondeerd haar
had haar linkerarm in een mitella
droeg een lange, grijze jas
had een blauwe blouse en rok aan
droeg zwarte halfhoge laarzen
had een gekleurde schoudertas bij zich

Verdachte 3
heeft een blanke tot lichtgetinte huidskleur
heeft een normaal postuur
heeft lang zwart haar
droeg een grijze wollen muts met glitters en een bolletje erop
droeg een grijze jas, omzoomd met een bontrand
droeg een zwarte broek
droeg grijze schoenen
had een zwarte schoudertas bij zich

Vragen
Weet u wie deze vrouwen zijn? Bel dan met de gratis opsporingstiplijn van de politie: 0800 – 6070 of bel gratis met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. U kunt uw informatie ook doorgeven met het tipformulier onderaan deze pagina.